Je zwembad zomerklaar maken doe je zo!

04-03-2020

Binnenkort gaat de zon weer schijnen en wil je natuurlijk zo snel mogelijk met volle teugen genieten van je zwembad.

Als uw zwembad door onze techniekers is geïnstalleerd en winterklaar is gemaakt bespaard u dit heel wat werk. Dankzij de niveauregelaar en vorstbeveiliging, hoeft u enkel het zwembad schoon te maken en de waterbalans terug op peil te brengen, voordat je terug kan genieten van je zwembad.

Onze ervaren techniekers komen graag bij u langs om deze klus te klaren! Wil je het liever zelf proberen, hierbij enkele tips:

Maak het zwembad schoon

Verwijder je winterzeil en maak het goed schoon voordat je het terug opbergt. Tijdens de zomermaanden gebruik je het Roldeck als afdekking.

Verwijder eventueel drijvend vuil uit het zwembad met een schepnet. Ook het grove vuil kun je alvast met een dieptenet verwijderen. Verwijder direct het vuil uit de skimmermanden.

Ontdoe het polyester (of de liner) van eventuele zwarte watermarkeringen met een speciale gel randreiniger.

Breng de waterbalans op orde

Schakel je verwarming terug aan, desinfectiemiddelen werken het beste bij een watertemperatuur tussen 18°C en 28°C. Dan is het tijd om de waterbalans op orde te brengen. Je wilt tenslotte wel zwemmen in schoon en helder water toch?

  • Controleer je waterwaarden met een teststrip.
  • Breng de pH waarde op peil met pH- of pH+ granulaat.
  • Breng vervolgens het chloorniveau op peil met chloorshock.
  • Voeg anti-alg toe aan het water.

Laat de zwembadpomp 24 uur per dag draaien. Controleer dagelijks de waardes van het zwembad en pas deze, indien nodig, aan met de juiste chemicaliën.

Nog last van troebel water en/of zwevende algendelen?

Gebruik dan vlokmiddel, dit bindt alle zwevende deeltjes aan elkaar zodat ze gefilterd kunnen worden of met de stofzuiger kunnen verwijderd worden.

  • Zet de pomp 24 uur op circuleren. Het water mag dus via het filtervat lopen. Hierdoor heeft het vlokkingsmiddel de kans om alle zwevende algendelen aan elkaar te binden.
  • Zet de pomp weer op filtreren en hou de drukmeter goed in de gaten. Grote kans dat deze snel zal oplopen. Zet het filtervat met de 6-weg kraan enkele minuten op backwashen indien de druk is gestegen tot boven 1kg/cm².
  • Maak de bodem van het zwembad schoon door deze goed schoon te maken met een zwembadstofzuiger.

Klaar om te zwemmen

Na het volgen van bovenstaande stappen is je zwembad veranderd in een kristalhelder en zwemklaar zwembad. Laat de zon maar komen!

We adviseren je de zwembadpomp een paar dagen continue te laten draaien. Zo kunnen desinfectiemiddelen goed hun werk doen en wordt het meeste vuil uit het water gefilterd.

Daarna kun je de zwembadpomp weer terugzetten op het normale ritme, wij raden aan om 8u per dag te filteren terwijl de zon op het Roldeck schijnt, uw zwembad water zal hierdoor snel opwarmen door de zon.

Test de eerste dagen ook dagelijks de waterkwaliteit met een teststrip. Zo weet je zeker dat het water schoon en veilig is. Backwash de filterinstallatie eenmaal per week.

Ga je binnenkort je zwembad zomerklaar maken, kom dan gerust eens langs in onze toonzaal voor advies en de gepaste producten die je hiervoor nodig hebt en geniet van onze Zomerklaar Promo!

Laat je het toch liever aan een professional over?

Dan maken onze ervaren monteurs uw zwembad zomerklaar in no time.

Afhankelijk van de situatie betaal je voor een winterbeurt €150 à €300.

Maak een afspraak telefonisch of per mail en geniet zorgeloos van je zwembad!

Veel zwemplezier!