Goed onderhoud, langer wellnessgenot

Het onderhoud van je zwembad, sauna of spa is uiterst belangrijk. Dat zorgt namelijk voor een langere levensduur. En zo kun jij vele jaren genieten van pure ontspanning en onvergetelijk zwemplezier. Hieronder zoomen we dan ook even in op correct onderhoud met tips om je geliefde wellnessparadijs altijd gebruiksklaar te houden.

 

Interesse in een zwembad, sauna of spa?

 

 

Ontdek ons aanbod 

Goed onderhoud: zwembad

Het onderhoud van je zwembad kan eenvoudig en snel. Dankzij de Pure water-technologie van Starline ben je altijd zeker van een hoge, stabiele waterkwaliteit. Heb je ook een zwembadrobot? Dan is je water vrij van vuiltjes op de bodem en de wanden. Zonder automatisch filtersysteem spendeer je een tiental minuten per week aan het onderhoud van je zwembad. Je moet dan zelf de waterkwaliteit controleren en bijsturen. En zonder robot komt daar ook 1 tot 2 keer per week handmatig stofzuigen bij. De duur daarvan hangt af van de grootte van je zwembad.

 

 

Goed onderhoud: spa

Ook bij het onderhoud van je spa is de waterkwaliteit erg belangrijk. Kijk daarbij vooral naar de alkalinewaarde en het chloorgehalte. Daarnaast controleer je het best regelmatig de filters die het water schoon houden. Dan werken ze beter. Met een goede afdekking of cover voorkom je bovendien dat vuiltjes in het water terechtkomen. Dat was een klein onderhoud van je spa. Elke drie maanden is het tijd voor een groter onderhoud van je spa: met speciale onderhoudsproducten reinig en ontsmet je de leidingen. Je schrobt dan ook de kuip grondig en vervangt het water.

Ook bij het onderhoud van je spa is de waterkwaliteit erg belangrijk.

Goed onderhoud: sauna

Het onderhoud van je sauna verdient ook de nodige aandacht. Hou je sauna proper door altijd een schone handdoek te gebruiken. Wrijf je banken in met een beschermende olie of leg er een speciaal saunakussen op. Zo dringt er minder zweet in het hout. Laat de deur op een kier staan na elke saunabeurt zodat je sauna beter kan afkoelen en ventileren. Ontsmet de banken regelmatig met goede onderhoudsproducten voor onderhoud van sauna’s.

 

De juiste onderhoudsproducten en het correcte advies vind je bij Willemsen Zwembaden. Kom langs in onze showroom voor meer informatie.

REALISATIES
Benieuwd naar onze realisaties?
Ontdek onze realisaties
Tips & inspiratie
Benieuwd naar onze ontspannings- en relaxmogelijkheden?
onderhoud zwembad onderhoud spa onderhoud sauna zwembad spa

7 tips voor een energiezuinig zwembad

Meer info
onderhoud zwembad onderhoud spa onderhoud sauna zwembad spa

Droom nu al weg bij je eigen zwembad

Meer info
Laat je inspireren!
CONTACTFORMULIER
Stel een vraag
of maak
een afspraak
Vraag of opmerking
Verzenden